Megnézem!
Jobbszél tartalom:
Legtöbben ezt keresték: Ügyvéd, Ügyvédek, Ügyvédi iroda, Veszprémi ügyvédek, Veszprémi ügyvédi irodák, Ügyvéd Veszprém, Veszprém-megyei ügyvédi irodák, Ügyvéd Balatonfüred, Ingatlanjog, Ügyvédi honlapok, Ügyvédkereső, Védőügyvéd, Büntetőügyvéd, Büntetőjog, Büntetőjogi védelem | További találatok: Cégalapítás, Cégalapítás Veszprémben, Cégalapítás Veszprém megyében, ügyvédi irodák, Cégalapítás menete, Bűncselekmény, Ittas vezetés, Vagyonosodási vizsgálat, Közigazgatási bírság, e-cégeljárás, Szabálysértési eljárás, Gazdasági társaság, Cégek átalakulása, Cégeljárás
Női gondokról

 

Petefészek problémái:

petefészek problémái a jang betegségek kialakulását jelzik. A hagyományos keleti orvoslás szerint a szaporítószervek állapotát közvetlenül is megfigyelhetjük.

 
Hüvelyfolyás színe
Sárgás váladék esetén, ciszta van kialakulóban.
Fehér váladék esetén kevésbé komoly a helyzet, de később rendszerint lágy típusú ciszta megjelenéséhez vezet, hacsak meg nem változtatunk az étrendünkön.
Zöld váladék daganatnövekedést jelez, különösen, ha a szín már hosszabb ideje megfigyelhető.
 
Szemfehérje alsó része
Sárga szín a szemfehérje alsó részén jelzi a hüvelyfolyást, a petefészek cisztát és a daganatokat.
Sötét pontok a szemfehérjében jelzik a petefészekcisztát, daganatokat vagy vesekövet.
 
Szempillák állapota
Kifelé hajló szempillák az ivarszervek degenerálódására utalnak, ami a kisgyermekkorban túlzott mértékben elfogyasztott jin ételek, különösen a gyümölcsök, gyümölcslevek, tejtermékek hatásai okoznak.
Befelé hajló szempillák az erős jang ételek, tojás és hús túlsúlyát mutatják az étrendben. Az erős jang ételek hatására a petefészkek összehúzódása miatt felléphetnek menstruációs görcsök, esetleg elmaradhat a menstruáció. Menstruációs görcsökre utal még a mosolygás közben megjelenő vízszintes vonal vagy redő a felsőajak és az orr között.
 
Körmök
Töredezett körmök és az ujjhegyek abnormális színe, ami köszönhető a szélsőséges táplálkozásnak, és jelzi a nemi szervek működési zavarait. Ha csak az egyik hüvelykujj körme és hegyén észleljük ezeket az elváltozásokat, az mutatja az azonos oldali petefészekben a működési zavart.
 
Orcák közepe
Az orcák közepén látható zsíros megjelenésű pattanásokból következtethetünk a petefészekciszta kifejlődésére.
 
Bokán
A boka körül vagy a láb külső oldalán a hólyag meridián mentén megjelenő zöldes árnyalat utal a kifejlődő méh vagy hólyagdaganatra.
A boka környékén fellépő zsíros duzzanat a méh területein jelzi a zsír- és nyálka felhalmozódását, ami a daganat kialakulásához vezető állapot előjele.
 
 
 
 
A hagyományos kínai orvoslás a női nemi szervek állapotát egyszerű külső megfigyelésekkel állapítja meg, majd az állapot megfigyelése alapján megelőző vagy gyógyító étrendi intézkedéseket lehet tenni. Például:
 
Hüvelyfolyás esetén a váladék színéből megállapítható a betegség helye és kiterjedése.
Sárgás váladék esetén – ciszta van kialakulóban.
Fehér váladék esetén – a helyzet kevésbé komoly, de később rendszerint lágy típusú ciszta megjelenéséhez vezethet, hacsak nem változtatunk az étrendümkön.
Zöld váladék – jelzi a daganat növekedését, különösen, ha a zöld szín már hosszabb ideje megfigyelhető.
 
Sárga szín a szemfehérje alsó részén – jelzi a hüvelyfolyást, a petefészek cisztáját és a fibroid a daganatokat.
Sötét pontok a szemfehérjében – petefészekcisztát, tumorokat vagy vesekövet jeleznek.
 
A szempillák állapota szintén összefügg a nemi funkcióikkal.
Kifelé hajló szempillák – utalnak a nemi szervek degenerálódására, ami főként a kisgyermekkorban túlzott mértékben fogyasztott jin ételek, különösen a gyümölcsök, gyümölcslevek, tejtermékek hatása.
Befelé hajló szempillák – mutatják az erős jang ételek, a tojás és a hús túlsúlyát az étrendben. Az erős jang ételek hatására a petefészkek összehúzódása miatt
 
Menstruációs görcsök fellépése, vagy a menstruáció elmaradása – utal a vízszintes vonal vagy redő megjelenése mosolygás közben a felsőajak és az orr között.
 
Töredezett körmök és az ujjhegyek abnormális színe – rendszerint a szélsőséges táplálkozásnak köszönhető, és jelzi a nemi szervek működési zavarait. Azonban ha csak az egyik hüvelykujj körme és hegyén látjuk ezeket az elváltozásokat, akkor a működési zavar az azonos oldali petefészekben mutatkozik.
 
Arc közepén látható zsíros megjelenésű pattanások – kezdődő petefészekciszta fejlődésére következtethetünk.
 
Boka körül vagy a láb külső oldalán megjelenő zöldes árnyalat (hólyag meridián mentén) – utal a fejlődő méh vagy hólyagrákra.
Boka környékén fellépő zsíros duzzanat – szintén zsír- és nyálka felhalmozódást jelez a méhrégióban, és rákhoz vezető állapot előjele lehet.
 
 
 
 
A zavartalan menstruáció érdekében fontos az étrendünket a hónap két feléhez igazítani. A menstruáció és az ovuláció közötti két hétben a szemes gabona mellett együnk sok sötétzöld leveles zöldséget, és minden olyan tartalmas ételt, amelyre természetes étvágyunk támad. Az ovuláció és a menstruáció közötti két utolsó héten, pedig azzal csökkenthetjük a kellemetlen érzéseket, ha korlátozzuk a túlfőzött ételek fogyasztását, illetve tartózkodunk az állati eredetű táplálékoktól. Ellenkező esetben nehezen tudunk ellenállni az édességnek, gyümölcsnek, salátáknak, könnyű ételeknek és az italoknak. Ahhoz, hogy megelőzzük a vágyak feltámadását megelőzhetjük több kevéssé főtt és kevesebb sós, gyengén ízesített zöldségek fogyasztásával. A retek és a petrezselyemzöld különösen jól csökkentik az étvágyat a szélsőségesebb ételek iránt. Amikor az étrendünk túlságosan eltolódik valamelyik szélsőséges irányba, akkor a menstruációs ciklus is szabálytalanná válik. Ha a menstruáció teljes hossza kevesebb, mint 28 nap, akkor jang irányba tolódott el, ami a rendszerint a túl sok állati és az energiában dús táplálék következménye, míg az átlagosnál hosszabb ciklus, amely általában 32-35 napig is elhúzódik, az utal a túl sok a jin táplálék, édesség, gyümölcs, tejtermék fogyasztására. Mindkét állapot korrigálható a kiegyensúlyozottabb étrenddel, szemes gabonával és sok zöldséggel. A menstruációs görcsök oka rendszerint az állati táplálék, különösen a hús, hal, tojás, tejtermék, valamint a szélsőségesebb jin táplálékok, cukor, üdítőitalok, finomliszt és a vegyileg kezelt ételek együttes túlzott fogyasztása, és két-három hónapos kiegyensúlyozott étrenddel ezeket a görcsöket megszüntethetjük. Ugyancsak a mértéktelen jin vagy jang ételfogyasztás okozza a túlzott mértékű, bőséges menstruációs vérzést. A vért ugyanis a sok jang táplálék, zsírban és fehérjében gazdag állati táplálék besűríti, így a vérzés tovább tart, amihez gyakran kellemetlen szag is társul. Azonban a túl sok jin étel fogyasztása lassítják az anyagcserét, emiatt a vér hígabb lesz a normálisnál, és a menstruáció elhúzódik. A kiegyensúlyozott étrend mellett a menstruáció időtartama rövidebb, és a vérzés is könnyebb. Egyébként nekünk, nőknek biológiailag nincs szükségünk állati táplálékra, kivéve egy kevés igen könnyű, fehér húsú halat fogyaszthatunk.
 
 
A leggyakoribb szexuális rendellenességek közé a menstruációs görcsök és zavarok, a hüvelyfolyás, a petevezeték elzáródása, a petefészek ciszták és a rák tartoznak. Ezeknek a betegségeknek kifejlődését leginkább a menstruációs cikluson keresztül érthetjük meg. A menstruációs ciklus a peteérés folyamatával függ össze. A ciklus első felében, a menstruáció és az ovuláció között az ösztrogén hormon koncentrációja csúcsértéket ér el. A ciklus második felében, az ovuláció és az újabb menstruáció között a progeszteron hormon dominál. A ciklus egyes szakaszainak hossza nagyban függ az elfogyasztott táplálék fajtájától. Amikor sok hús, cukor és tejtermék szerepel az étrendünkben, akkor a menstruáció hossza 5-6 napos, majd a második szakaszban a méhnyálkahártya két nap alatt regenerálódik. Azonban a helyes táplálkozás mellett, ha főleg teljes gabonát és főtt zöldséget eszünk, akkor a menstruáció rendszerint csak három napig tart, és méhnyálkahártya regenerálódása már egy nap alatt is végbemehet. A következő fázis a tüszőérés időszaka általában nyolc napig tart, így az ovuláció a ciklusnak pontosan a menstruáció kezdetével ellenkező pontjára esik, ideális esetben tehát tizennégy nappal későbbre. A fogamzás rendszerint ilyenkor történik, vagyis az ovuláció utáni négy-öt napban. Ez idő alatt a petefészekben a felrepedt tüsző helyén visszamaradó, hormontermelő sárgatest megérik, és olyan hormonokat termelnek, amelyek a menstruációs ciklus második felében a méhfalban végbemenő változásokat irányítják. Ha ebben a második fázisban nem következik be a megtermékenyítés, akkor a tüsző és a sárgatest lebomlik, majd a menstruáció során kiürülnek.
 
A helyesen táplálkozó nőkben a menstruációs ciklus a havi holdciklust követi, vagyis 28 napos. Telihold idején az atmoszféra világosabb, energiával telítődik, és ilyenkor menstruálnak azok, akik rendszeresen fogyasztanak gabonákat, főtt zöldségeket és egyéb jang ételeket, ezenkívül rendszeres testmozgást végeznek. Amint az asztmoszféra megváltozik, energikusabbá válnak, úgy kényszerítik ki a maga idejében a megtisztulást. Újholdkor az atmoszféra sötétebb, jin jellegű, ilyenkor inkább azok menstruálnak, akik rendszerint szélsőséges jin jellegű étrenden élnek. Ha kellően hosszú időn át megfelelően táplálkozunk, akkor a menstruációnk a telihold vagy az újhold idejére kezd beállni, jelezve, hogy az állapotunk harmóniában van a természetes légköri és holdciklussal. A menstruációs ciklus első felében gyorsan visszanyerjük egyensúlyunkat, és nehézség nélkül követhetünk egy szemes gabonából, főtt zöldségből, friss gyümölcsből álló, kiegyensúlyozottabb diétát. Ekkor általában közvetlenül az ovuláció előtt rendszerint nagyszerűen érezzük magukat, sugárzik rólunk a derű és, és könnyedén tudjuk tartani a kiegyensúlyozott étrendet az ovuláció néhány napja alatt. Míg a ciklus második felében, amint közeledik a menstruáció ideje, úgy némelyünkön kitör az elégedetlenség, ingerlékenység, állandó éhségérzet gyötri, nem esik jól a túlfőzött étel, vagy az állati és egyéb nehéz táplálék, melyek gyakran édességek, gyümölcsök, saláták és a folyadékok túlzott fogyasztásához vezetnek. ebben az esetben, közvetlenül a menstruáció előtt türelmetlenek, búskomorrá válnak, a mellük, egész testük megduzzad, vagy kívánják az erős jin ételeket. A hagyományos kínai orvoslás szerint a zavartalan menstruáció érdekében ezért nagyon fontos az étrendet a hónap két feléhez igazítani. A menstruációt követő két hétben, a menstruáció és az ovuláció között fogyasszunk a szemes gabona mellett sok leveles, sötétzöld zöldséget, és minden olyan tartalmas ételt, amelyre természetes étvágyunk támad. Az ezt követő két héten, az ovuláció és a menstruáció között pedig hogy a kellemetlen érzéseket csökkentjük, elég ha korlátozzuk a túlfőzött ételek fogyasztását, és minden állati eredetű tápláléktól tartózkodunk. Ellenkező esetben nehezen fogunk ellenállni az édességnek, a gyümölcsnek, salátáknak, italoknak, vagy a könnyű ételeknek. Ahhoz, hogy az ilyen vágyak feltámadását megelőzzük, fogyasszunk több kevéssé főtt, enyhén ízesített zöldséget, és kevesebb sót. Ebben az állapotban kiválóan csökkentik a szélsőségesebb ételek iránti kívánóságot a retek és a petrezselyemzöld. Amikor az étrendünk túlságosan eltolódik valamelyik irányba, akkor a menstruációs ciklus szabálytalanná válik. Így ha a ciklus kevesebb 28 napnál, akkor jang irányba, állapotba tolódott el, ami a túl sok állati és energia dús táplálék következménye. Ha pedig az átlagosnál hosszabb, 32-35 napos a menstruációs ciklus akkor az arra utal, hogy az étrendünk túl sok jin táplálékot, édességet, gyümölcsöt és a tejterméket tartalmaz. Mindkét állapotot a kiegyensúlyozott étrenddel helyrehozhatjuk, vagyis szemes gabonával, babfélékkel és zöldségek fogyasztásával korrigálhatjuk.
 
 
Amikor hosszú időn át kiegyensúlyozatlanul, hiányosan táplálkozunk, akkor a testünknek kimerül az a képessége, hogy megszabaduljon a felesleges salak és méreganyagoktól. Ez olyankor okoz komoly gondot, amikor a bőrünk alatt kifejlődött zsírréteg megakadályozza a testfelszínen való kiválasztást. Ilyen állapot jön létre az ismételt és túlzott tej, tejtermék, tojás, hús, és az egyéb erősen sós, olajos, zsíros táplálékok fogyasztása következtében. De kialakulhat az éveken át folytatott kiegyensúlyozatlan táplálkozás, egészségre káros minőségű mesterséges tejtermékek, állati táplálékok, vagy a cukrok, finomliszt termékek mértéktelen fogyasztásakor is, melyek a későbbiekben a szívbetegségek, egyéb súlyos betegségek elszaporodását okozzák. Ilyenkor keletkeznek a női belső szervekben a zsír és nyálka felhalmozódások, mint a mellben, méhben, petefészekben, petevezetékben, vaginában, de más külvilágba nyíló szervekben, a homloküregben, belsőfülben, tüdőben, vesében, húgyhólyagon is létrejöhetnek. A női nemi szervekben lerakódott nyálka, zsír és egyéb salakanyagok lassan megszilárdulnak, gyakran a mell megkeményedéséhez, illetve a ciszták kialakulásához vezetnek. Ezek rendszerint zsírsav formájában, ragacsos nyálkalerakódásokból, vagy sűrű folyadékokból fejlődnek ki. A viszonylag kompakt petefészekben képződő ciszták általában telítettek, jang jellegűek, míg a kiterjedtebb vaginában és vulvában levők több zsírt és nyálkát tartalmaznak, és jin jellegűek. A ciszták többsége a kialakulásuk kezdetén lágyak, majd a további helytelen étrend tartós hatása következtében megkeményednek, és elmeszesednek. Az ilyen típusú ciszták valamelyest a kövekre hasonlítanak, és igen nehezen oldhatók. A ciszták másik típusa zsírt és fehérjét tartalmaznak, melyek ugyancsak megkeményednek. A táplálékkal bekerülő egészségtelen anyagokat a szervezetünk különböző részein igyekszik semlegesíteni, és amikor már nem megy, akkor ezeknek a lerakódásoknak az utolsó szakaszát a daganatok kialakulása képviseli. Ezért ezt a folyamatot ne súlyosbítsuk tovább az olyan hűsítő hatású táplálékokkal, mint a jégkrém, tej, üdítőitalok, nyers saláták, gyümölcsök, gyümölcslevek fogyasztásával. Helyette inkább térjünk át a kiegyensúlyozott táplálkozásra, és fogyasszunk több gabonát, babfélét, párolt zöldséget. Mindenekelőtt legyen most a legfontosabb teendőnk a vér savasságának a csökkentése Basicoval.
Ajánlott a GYNEX fogyasztása:
Bioinformációs, komplex gyógynövény-koncentrátum 15-féle gyógynövényből
Kiemelt hatásterületei: hormonrendszer, nőgyógyászati panaszok, lelki instabilitás, alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez.
 
Az Energy cég bioinformációs komplex készítményei több szinten, egy időben hatnak az emberi szervezetre. A gyógynövények közvetlenül, anyagi szinten befolyásolják a testünkben zajló folyamatokat, illetőleg szerveink működését, miközben az információs összetevők – finomabb rezgéseikkel – a betegségek okaira hatnak az információs mezőben.
A Gynex bioinformációs, széles spektrumú, regeneráló készítmény, amelyet a fitoterápia, az aromaterápia, a kristályterápia és a biorezonancia legújabb ismeretei alapján fejlesztettek ki. Ezt a magas koncentrációjú terméket (30 ml koncentrátum egyenértékű 400 ml klasszikus kivonattal) különleges technológiával állítják elő. Nem tartalmaz alkoholt, cukrot – ezért cukorbetegek is élhetnek vele –, és nincs benne semmilyen mesterséges adalékanyag vagy színezék. Kizárólag a legtisztább forrásokból származó gyógynövényekből speciális úton nyert kivonatot tartalmaz.
A PentagramŸ regeneráció elvének megfelelően a Gynex az 5 elem közül a Föld elemhez kapcsolódik, így elősegíti a Földhöz tartozó jin-jang szervpár, vagyis a lép-hasnyálmirigy, illetve a gyomor energetikai harmóniájának helyreállítását. A Gynex alkalmazása egyúttal támogatja – az 5 elem sorrendjében a Föld után következő Fémhez tartozó – tüdő és vastagbél energetikai egyensúlyát.
 
A Gynex – alkotórészei révén – elsősorban a befogadó, a hármas melegítő, a tüdő oldalága, a gyomor és a vastagbél (beleértve annak ín-izom oldalágát) energiavezetékek működését harmonizálja. Így elősegíti azoknak a problémáknak a megoldását is, amelyek az említett meridiánokkal kapcsolatban álló szervek nem megfelelő működéséből erednek. (Például a befogadó meridián elégtelen működése összefügg az alhasi, nőgyógyászati megbetegedésekkel, a hármas melegítőé a szervezet hőháztartásával, fül- és hallásproblémákkal, migrénnel.)
A készítményben található gyógynövények, kristályenergiák és homeopátiás információk jótékony hatása – külön-külön és egymást erősítve is – elsősorban a hormonrendszer regenerálására irányul.
Hormonrendszerünk – az idegrendszerrel együtt – rendkívül fontos szerepet tölt be az egyes szervek és szervrendszerek irányításában. Egyik fontos eleme a pajzsmirigy, amely főleg az anyagcserét szabályozza, emellett befolyásolja az ivarszervek, a nemi mirigyek aktivitását is. Tökéletes működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és a szervezet számára jól hasznosítható, elsősorban szerves kötésben lévő jód jelenléte.
Napjainkban szinte népbetegségnek számít a pajzsmirigy csökkent vagy – más néven – alulműködése (hypothyreosis). Az ugyancsak sokakat érintő elhízás legtöbbször éppen a pajzsmirigy elégtelen tevékenységével függ össze. A Gynex-ben nyomelemként olyan aktív növényi anyagok vannak (pl. a jódtartalmú hólyagmoszat, valamint fitoösztrogének), amelyek jótékonyan befolyásolják az alulműködő pajzsmirigyet, hozzájárulnak harmonikus működésének helyreállításához.
Már kis mennyiségű jód is sokat jelent a szervezetnek, mert felgyorsítja az anyagcserét, szabályozza a sejtek oxigénfelhasználásának sebességét, segít elégetni a felesleges zsírt. A jód javítja a haj, a köröm, a hámréteg és a fogak állapotát.
A Gynex fitoösztrogéneket, vagyis az ösztrogénhez hasonló módon, hormonszerűen ható növényi alkotóelemeket tartalmaz. Ezek előnyösen befolyásolják a női szervek tevékenységét, javítják a méhnyálkahártya állapotát, enyhítik a klimaxszal együtt járó panaszokat. Hozzájárulnak a mellciszták és -daganatok kialakulásának megelőzéséhez, miközben alkalmazásuk nem jár együtt a változókorban (menopauza) korábban az orvosok által rutinszerűen javasolt szintetikus hormonpótlás – napjainkra már közismert – hátrányaival. A fitoösztrogének emellett gyulladásgátló hatásúak, védik a szervezetet a szív- és érrendszeri megbetegedésektől és a csontritkulástól.
A fitoösztrogének alkalmazásával fokozatosan, szelíden, a szervezet finom áthangolásával, mindenféle káros mellékhatás nélkül érhetünk el maradandó eredményeket.
A Gynex-ben nagy mennyiségben lévő fitoösztrogének nemcsak a nők, hanem a férfiak számára is csodálatos „fiatalító szerként” működhetnek. A fitoösztrogének ugyanis férfiaknál növelik a tesztoszteron férfi nemi hormon receptorainak számát, vagyis javítják a tesztoszteron hasznosulását a szervezetben. A tesztoszteronszint emelkedése pedig nemcsak az izomtömeget növeli, hanem a férfiak szexuális aktivitását is előnyösen befolyásolja.

Összetétele:
Fehér akác – Görcsoldó hatású, gyomor- és bélgörcs esetén használják. Megakadályozza a túlzott gyomorsavképződést, köhögéscsillapító, vizelethajtó (Rápóti–Romváry). Ösztönzi az emésztőenzimek kiválasztását. Javítja az emésztést, anélkül, hogy fokozná az étvágyat.
Libapimpó – Gyomor- és bélvérzés, hasmenés, bélhurut, gyomor- és bélfekély ellen használják (Rápóti–Romváry). Görcsoldó (fájdalmas menstruációnál is), gyulladásgátló. epehajtó. Lítiumot is tartalmaz.
Mestergyökér (császárgyökér) – Emésztést elősegítő, vizelethajtó növény (Rápóti–Romváry). Menstruációs problémák, méhdaganatok, máj- és vesebetegségek esetén, a lép, a húgyutak és az idegrendszer megbetegedéseiben használják. Keringésjavító és stresszellenes hatású.
Gólyaorrfű (nehézszagú gólyaorr) – Bélhurut, gyomor- és bélvérzés, aranyeres bántalmak, pajzsmirigytúltengés, férfi és női terméketlenség esetén alkalmazzák (Rápóti–Romváry). Vérzéscsillapító, sebgyógyító, összehúzó hatású (dr. Frawley–dr. Lad).
Kecskeruta – Csökkenti a vércukorszintet, vizelethajtó, izzasztó hatású, szoptató anyáknak tejszaporító szer (Rápóti–Romváry). Hatékonyan alkalmazható húgyúti gyulladások és kiütésekkel, lázzal járó megbetegedések esetében.
Kömény (konyhakömény) – Féregűző (parazitaellenes), görcsoldó, élénkítő, vizelethajtó hatásáról ismert (Michael Kraus). Szélhajtó és emésztést javító teakeverékek alkotórésze (Rápóti–Romváry). Erősíti a gyomrot, segít szívszorulásban és elégtelen havivérzésben (Varró Aladár Béla). Kitűnő hurutoldó, megkönnyíti a felköhögést. Fokozza az anyatej-termelést. Ösztrogénhez hasonló hatású (dr. Nagy Géza)
Tejoltó galaj – Vese-, epe-, máj- és légzőszervi megbetegedések ellen használják (Rápóti–Romváry). Gyulladásgátló és görcsoldó hatású, előnyösen hat a nyirokrendszerre, valamint a pajzsmirigy és a lép működésére.
Hólyagmoszat – Japánban elterjedt étel, Európában élelmiszer-adalékként használják. Jódot és nagy mennyiségű ásványi anyagot tartalmaz. Serkenti a pajzsmirigy működését, mérsékli a reumás fájdalmakat. Csökkenti a mellrák és a méhnyakrák kialakulásának veszélyét.
Igazi édesgyökér – Gyulladáscsökkentő, görcsoldó, nyálkaoldó, nyugtató, fiatalító (a női ivarszervekre), erősítő (dr. Frawley–dr. Lad). A mellékvese hormonjaihoz hasonló anyagokat tartalmaz. Köhögés, reuma, húgykő, gyomorfekély ellen is használják.
Körömvirág – Sebgyógyító, görcsoldó, vértisztító (dr. Frawley–dr. Lad). Menstruációs fájdalmak megszüntetésére is jó (Theiss). Nőgyógyászati megbetegedéseknél, gyulladásoknál, hasnyálmirigy- és májbetegségeknél igen hatékony, baktériumellenes hatású.
Lóhere – Máj-, epe-, cukorbetegség, ízületi és reumás bántalmak ellen fogyasztják (Rápóti–Romváry). Ekcéma, asztma, tüdő- és vesebetegség, vérszegénység, nyirokrendszeri problémák, fájdalmas menstruáció és petefészek-gyulladás esetén is alkalmazzák. Fitoösztrogéneket tartalmaz.
Fehér árvacsalán – Női bajok közül elsősorban a szabálytalan és fájdalmas menstruáció, altesti gyulladások, illetve fehér folyás ellen ajánlják (Theiss). Légcsőhurutra, bélhurutra, hólyaghurutra, visszértágulatra, álmatlanság esetén ugyancsak jó (Rápóti–Romváry). Nyugtató hatású.
Közönséges palástfű – Elsősorban heves alhasi görcsökkel járó menstruáció esetén javasolt (prof. dr. Petri Gizella). A női nemi szerveket, mindenekelőtt a méhet erősíti, így az anyaságra való felkészülésben is segít (Theiss). Cukorbetegségben, máj- és vesebetegségben szintén alkalmazható.
Fekete áfonya – Hatásos vénás elégtelenségben, hasmenés ellen (prof. dr. Petri Gizella). Szélhajtó, vizelethajtó, bélhurutot szüntető, gyulladásgátló, fertőtlenítő, vese- és hólyagbántalmak, cukorbetegség elleni hatású (Rápóti–Romváry).
Vérfű (őszi vérfű) – Hasmenés, gyomor- és bélvérzés, erős havi vérzés ellen fogyasztják (Rápóti–Romváry). Antiszeptikus, antibakteriális, gyulladásgátló és összehúzó hatású.
A fent részletezett gyógynövények mindegyike koncentrátum formájában megtalálható az Energy cég gynex termékében – a hatásukat erősítő, ásványi anyagokból és illóolajokból származó, valamint bioinformációkkal együtt.
A Gynex illóolajai – ánizs, grépfrút, indiai nárdus, kardamom, menta, kömény, majoránna, cickafark – előnyösen egészítik ki a 15-féle gyógynövény harmonizáló és regeneráló hatását, jótékonyan befolyásolják a hormonrendszer működését.
A Gynex-ben lévő, ásványi anyagokból származó információk sorában többek között megtalálhatók a fluorit, a malachit, a damourit (muszkovit) és a pyrop rezgései. E gyógyító ásványok legjellemzőbb tulajdonságai közül érdemes kiemelni a következőket:
A fuorit a csontokra, fogakra, ízületekre, valamint a májra, a tüdőre, gyulladásokra, vírusfertőzésre hat. A tisztánlátás kövének is nevezik, előnyösen alkalmazható szorongás és szexuális problémák esetén.
A malachit erősíti a hasnyálmirigyet, segíti a szervezet méregtelenítését és savtalanítását, a gennyesedések és a gyulladások minden fajtája ellen használják. Az átalakulás, a változás, a szellemi (spirituális) fejlődés köve.
A damourit (muszkovit) képes kiegyensúlyozni a hasnyálmirigy működését, mérsékelni a vércukorszint ingadozásait, hasznos álmatlanság és allergia esetén. Lelki szinten elősegíti a problémamegoldást, az önbecsülést és az alkalmazkodást az élet hozta nagy változásokhoz.
A pyrop pozitív gondolkodásra, állhatatosságra hangol. Ideális kő azok számára, akik szeretnék erősíteni az önbizalmukat, akaraterejüket és bátorságukat.
A bioinformációk olyan rezgések, amelyek rendkívül hasonlatosak a vegetatív idegrendszert, valamint a belső szervek működését szabályozó, agykéreg alatti központok irányító frekvenciáihoz. A bioinformációk működésbe lépése megzavarja a negatív információk hatását, és elindul a visszaható regeneráló folyamat.

alkalmazása:
Fizikai, testi szinten:
Az erős méregtelenítő, antioxidáns és regeneráló hatású növényi összetevőket nem csupán betegségmegelőzésre lehet felhasználni. Kiválóan alkalmazhatók gyulladásos és hormonrendszeri eredetű nőgyógyászati panaszok, menstruáció előtti feszültség, rendszertelen havi vérzés, folyások, petefészek-gyulladás esetén, valamint a változás korában a klimaxos panaszok (pl. hőhullámok) enyhítésére, csontritkulásban, mellciszták és -daganatok megelőzésére és kiegészítő kezelésére. Használata hozzájárul a méhnyakrák megelőzéséhez. A benne lévő fitoösztrogének óvják a méhnyálkahártyát. Harmonizálhatja az egész hormonrendszer – az agyalapi mirigy (hipofízis), a tobozmirigy (epifízis), a csecsemőmirigy, a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a hasnyálmirigy, a mellékvese, a petefészek – működését, valamint előnyösen hat a lépre, a vastagbélre és a fehérvérsejtképzésre. Hormonkezeléssel egy időben is adagolható.
Javíthatja továbbá a bőr és a tüdő állapotát. Előnyösen alkalmazható csökkent immunitás, egyes vírusfertőzések, rossz fogak, ízületi gyulladás, gyomorgyulladás, prosztatagyulladás, férfi és női terméketlenség esetén, a tesztoszteron receptorok számának növelése céljából. Ugyancsak hatékony hajhullásnál, ha a folyamat hátterében a pajzsmirigy elégtelen működése húzódik meg. Egyéb terápiák kiegészítéseként számításba jöhet sclerosis multiplex (SM) esetén.
Redukciós diéta esetében – a központi idegrendszerre hatva – hozzájárul az étvágy csökkentéséhez, a lelkiállapot kiegyensúlyozásához.

Lelki és szellemi szinten:
A lép, a hasnyálmirigy és a gyomor állapotával összefüggő lelki problémák a következők: siránkozó kedv, szomorúság, érzelmi ingatagság, lámpaláz, idegesség, akaratgyengeség, önsajnálat, dekoncentráltság, túlzott aggódás, mások sértegetése, nehézkes felfogás, lassabb gondolkodás, az emlékezőképesség romlása.
Ezek az érzések, az effajta viselkedés hátrányosan befolyásolja a lép, a hasnyálmirigy és a gyomor működését. A Gynex-et az említett lelki problémák mérséklésére és megszüntetésére is fel lehet használni.
Alkalmazása testi és lelki szinten egyaránt előnyösen kiegészíthető a cytovital krémmel.

adagolás:
Bevétel előtt a készítményt minden alkalommal alaposan fel kell rázni (kb. 21-szer). Ezzel dinamizáljuk az információs összetevőket, és növeljük a szer hatékonyságát. Felrázás után nyomjuk ki a csepegtetőből az előző alkalommal benne maradt folyadékot, majd szívjuk fel bele az új adagot.

Regenerációs eljárás és adagolás:
Naponta 1-3x1-9 cseppet csepegtessünk, fél órával étkezés előtt vagy után. Közvetlenül a nyelv alá vagy (nem fémből készült) kiskanálra csepegtesse az adagját, esetleg vízzel hígíthatja. A jobb méregtelenítés céljából növelje a folyadékfogyasztást a regenerációs időszak alatt.

Napi 1-3 csepp = megelőzésre szolgáló adag.
Napi 9-27 csepp = regenerációs adag.

Jegyezze fel a kezdés napját, és folyamatosan csak 3 hétig alkalmazza a készítményt, majd 3 hét használat után tartson 1 hetes szünetet. Szükség esetén ismételje meg a 3 hetes kúrát, vagy folytassa a regenerációt egy másik komplex PentagramŸ készítménnyel.
Krónikus (idült) betegségek esetében először minimális adagot, akut (heveny) megbetegedések esetében kezdetben maximális adagot fogyasszon.
Az általában bevált adagolás krónikus betegségben az 1. héten 3x1-3, a 2. héten 3x2-4, a 3. héten 3x3-5 csepp. Ha második kúrára is szükség van ugyanazzal a szerrel, akkor a kezdő adag megegyezhet az előző kúra utolsó adagjával, majd ismét minden héten 1-1 cseppel emelhető az adagolás. Ez így folytatható mindaddig, amíg el nem érjük a maximális adagot (3x9 csepp).
Az általában bevált adagolás akut megbetegedésben az 1. héten 3x7-9, a 2. héten 3x6-8, a 3. héten 3x5-7 csepp.
Átmeneti állapotromlás esetén csökkentse az adagot mindaddig, amíg a kellemetlen tünetek meg nem szűnnek, majd térjen vissza az eredeti adagoláshoz. A szer fogyasztását ne szakítsa félbe, mert ez a jelenség csupán pozitív regenerációs reakció, jelzi a szervezet készségét és képességét a megújulásra. A korábbi betegségek tünetei csak átmenetileg jelentkezhetnek– csakúgy, mint más természetes gyógymódok alkalmazása esetén.
Komolyabb egészségügyi problémák és krónikus megbetegedések esetében a kúra megkezdése előtt és a helyes adagolás meghatározása céljából konzultáljon orvosával vagy/és természetgyógyászával.

Figyelem!
Jódra érzékeny, illetve pajzsmirigygyulladásban (thyreoiditis) vagy pajzsmirigy-túlműködésben (hyperthyreosis), valamint magas vérnyomásban szenvedő személyek a készítmény szedését beszéljék meg a kezelőorvosukkal!
Terhesség esetén csak az orvossal való konzultáció után alkalmazzon regenerációs készítményt.
Cukorbetegek is fogyaszthatják.

Felhasznált irodalom:
Prof. dr. Petri Gizella: Gyógynövények és készítményeik a terápiában, Galenus Kiadó, Budapest, 2006
Rápóti–Romváry: Gyógyító növények, Medicina, Budapest, 1991
Dr. Nagy Géza: Betegségek gyógyítása gyógynövényekkel. Jegyzet a Természetgyógyászati Akadémia hallgatói részére, Budapest, 1996
Barbara és Peter Theiss: Erdők, mezők patikája, Mikrotrade Kft., Eger
Dr. David Frawley–Dr. Vasad Lad: Gyógynövény jóga, Édesvíz Kiadó, Budapest, 1999
 
 
Menstruációs görcsök
A menstruációs görcsök oka rendszerint az állati táplálék, különösen a hús, a hal, a tojás, a tejtermék, valamint az úgynevezett jin táplálékok, mint a cukor, az üdítőitalok, a finomliszt és a vegyileg kezelt ételek együttes és túlzott fogyasztása. Két-három hónapos kiegyensúlyozott étrenddel a görcsök megszüntethetők. A görcsök és rendellenességek ideje táján kerüljünk minden hideget, ne együnk hideg ételeket, ne ússzunk, ne fürödjünk hideg vízben. Kellő mennyiségben biztosítsunk kálciumot a szervezetünknek.
 
 
 
 
 
 
Menstruációs vérzés
Túlzott mértékű menstruációs vérzést okozhat bármely szélsőséges jin vagy szélsőséges jang étel mértéktelen fogyasztása. A sok jang táplálék, beleértve a zsírban és fehérjében gazdag állati táplálék besűríti a vért, és tovább tart a vérfolyás, amihez gyakran kellemetlen szag is társulhat. Ha pedig túl sok jin ételt fogyasztunk, melyek az anyagcserét lelassítják, ekkor a vér a normálisnál hígabb lesz, és a menstruáció elhúzódik. Kiegyensúlyozottabb étrend mellett a menstruáció időtartama rövidebb, és a vérzés is könnyebb.
 
Fejfájás, depresszió
A kiegyensúlyozatlan étrend a menstruáció előtt fejfájáshoz, depresszióhoz, érzelmi kitörésekhez vezethet, és ezt az állapotot elsősorban a szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott étrenddel, a hús, a cukor, a szintetikus táplálékok kiküszöbölésével enyhíthetők. Egyébként a nőknek biológiailag nincs szükségük az állati táplálékokra, kivéve alkalmanként eogyaszthatnak egy kevés, fehér húsú halat.
 
Terméketlenség
Amikor a zsír és a nyálka felhalmozódása eltömíti a petevezetékeket, ezzel megakadályozza a pete és a spermium áthaladását, és nagyrészt ez okozza a terméketlenséget.
 
 
A fehér folyás kialakulásának okai a lép és gyomorenergia elégtelenségében, az alultápláltságban, a túlzott hideg és nyers táplálékok fogyasztásában, illetve a túl sok, helytelenül alkalmazott frissítő természetű gyógyszerek fogyasztásában keresendő, melyek a szervezetben csökkentik a lép jang energiáját, és a hideg termelődését okozzák. Másképpen fogalmazva a túl hideg italok, és a túlzásba vitt nyers zöldségek, gyümölcsök fogyasztása a rendellenességek kialakulását segítik, ami a hideg és a nedvesség behatolását teszik lehetővé a hármas melegítőbe. továbbá gátolják a központi jang működését a nedves környezetben való hosszas tartózkodás, a gyakori megfázás, a túl gyakori fürdés, vagy a szervezet alkati nedvesség bősége is. A bőséges, fehér, takonyszerű folyás a lép elégtelenséget és a nedvesség összesűrűsödését, míg a has és ágyéktáji összetörtségérzettel kísért, sötét, folyékony, bőséges folyás pedig a vese elégtelenségét jelzi. Ilyenkor főleg melegítő ételeket fogyasszunk. Amikor a folyás piros, vagy sárgás, tapadós vagy bűzös, akkor az a bőség, hőség tünetnek felel meg. Ez a külső nemi szervek viszketésével kísért folyás a nedvesség és hőség lenti sűrűsödését jelzi. Piros, szakadatlan, enyhén bűzös folyás a máj meridiánban felhalmozódott hőséget mutatja, és az ilyen tünetek észlelésekor inkább tisztító, és frissítő ételeket ajánlott fogyasztanunk. Amikor fehérfolyás jelentkezik a legfontosabb teendőnk mindenekelőtt a szervezet méregtelenítése legyen. Tisztítása történhet Kállival és Forcsival, majd erősítsük a lép és a gyomor működését az Nuplusz és az Asszimiléd, illetve a vese energiáját a Nuplusz és Lájfsztrim  gyógynövény koncentrátumok fogyasztásával. A fehér folyás kezelését 1-2 napos böjttel kell kezdeni, hacsak a szervezet nincs legyengült állapotban, illetve ha nem állnak fenn komolyabb elégtelenségek. A diéta legyen könnyű és vitaminokban gazdag. Fogyasszunk elegendő szemes gabonafélét, párolt zöldségeket, kevés babféleséget esetleg algákat.
 
 
 
 
 
 
A bőrproblémák, bőrkiütések, mint az ekcéma, pikkelysömör, pattanás, narancsbőr, és egyéb kötőszövet elváltozások kialakulását gyakran a túlzásba vitt hús, tojás, fűszerek fogyasztására, vagyis a helytelen étkezésre vezetik vissza. Sokat ront a helyzeten a szemes gabonafélék, zöldségek, gyümölcsök és a babfélék fogyasztásának teljes hiánya, de kialakulhat a mozgáshiány, illetve a túl kevés izzadás miatt is. A savakat, salakanyagokat a kiválasztás során rendszerint a vér, nyirok, méhlepény raktározza el. A szervezet normális működéséhez bizonyos mennyiségű savakra van szükségünk, azonban ha több halmozódik fel belőlük, akkor a felesleg elraktározódik a szövetekben, melyek főként a fenéktájékon, és a combokon  lesznek láthatók, amit mi narancsbőrnek nevezünk. A vérbe kerülő cukor legnagyobb részét elsődlegesen a máj glikogén formájában elraktározza, amelyből szükség esetén ismét felszabadul a glükóz. Amikor a glikogén mennyisége eléri a máj ötdekás raktározó kapacitását, akkor a szénhidrátok további mennyiségeit zsírsavvá alakítva a májból a véráramba távolítják. Így a zsírsav zsírrá alakulva előbb az inaktívabb helyeken, mint a tompor környékén, a combokon, és a törzsön lerakódnak, majd a további cukorfogyasztás hatására a zsírok még több jang szervet is elérhetnek, mint például a szívet, vesét, majd az egész testet fokozatosan beborítja a zsír és a nyálka. Az elzsírosodás a későbbiekben gyakran vezethet emlődaganat, vastagbélrák, nemi szervek vagy egyéb daganatok kialakulásához. De a narancsbór kialakulhat valamilyen hormonális zavar, vagy a túlsúlyosság miatt is, azonban amikor már kialakult, akkor inkább ne sportoljunk, mert azzal csak tovább erősítjük a lerakódást. Helyette érdemesebb a sejtjeinket mielőbb kitisztítani, illetve az étrendünket megváltoztatni, mivel ez az állapot túlnyomórészt a savas ételekből álló étrend miatt alakul ki. A szervezet elsavasodása egyébként nemcsak a narancsbőrt, hanem hajhullást, hátfájást, ingerlékenységet, fogszuvasodást, elhízást, csontritkulást is okozhat, sőt az ilyen  bőrproblémákat gyakran kísérik tüdő és vastagbél betegségek is.
 
A kínai orvoslás a vesét tartja a szexuális energia forrásának, így az elégtelen veseműködést tartja az impotencia legfőbb okának. Tünetei: nemi közömbösség, fagyosság, derékfájás, feledékenység, sápadt arcszín, étvágytalanság, és a rossz emésztés. A kínai orvoslás ezt a tünet együttest összetett társadalmi, lélektani problémának tekinti, amely rendszerint a stressz, érzelmi és táplálkozási tényezők vagyis a modern életmódunk nyomásának a hatására lép fel. A vese leginkább akkor károsodhat, ha az öt érzelem valamelyikével, főként az aggodalommal társul, amely aztán a szív és a lép-hasnyálmirigy funkciót elnyomva csökkenti a vese tüzét. A szív–lép-hasnyálmirigy összhangzavara megmutatkozik ingerlékenységben, nyugtalan alvásban, és étvágytalanságban, míg az alsóháti derékfájás a vese tűzének kialvását eredményezi. Ezeken kívül a veseműködést erősen megterheli még a rendszertelen étkezés, zsíros ételek, alkoholok túlzott fogyasztása. Az impotencia következtében általában a máj károsodik, de ez fordítottan is igaz, mivel a máj funkciózavara ugyancsak vezethet impotenciához. A vese jin és a vese jang energiagyengeség esetén elengedhetetlen a veseműködés serkentése, erősítése. A vese energiáját és a szexuális potenciát növeli a gyakori lágy tojás, mandula, csokoládé, ginzeng, póréhagyma, újhagyma, zeller, spárga, petrezselyem, birkahús fogyasztása. A szervezet feltankolására a legjobb időszak az ősz, mivel ilyenkor lehet a legjobban pótolni a nyári melegben a frissítő, hideg ételek miatt elveszített energiát és felkészülni a hideg, téli hónapokra. A kínai orvoslás előírja, hogy nem tanácsos szexuális életet élni hajnali 3 és 4 óra között, amikor a test az éjszakai (jin) állapotból a nappali (jang) állapotra vált, de nem tanácsolja az alkoholfogyasztás, a hosszú fáradtságos munka után, vagy a stresszes, illetve ijedt állapotban sem. A szexuális energiát mindennap fokozhatjuk úgy, hogy az esti tévénézés közben masszírozzuk a köldök alatti területet legalább 20 percig.
 
 


 

 

Impresszum | design by: | | Tartalom © * Medirez * 2000 - 2024 | Counter: 16174 / 28927 | Info
László Boglárka természetgyógyász Balatonfüred, Arad utca 41.
2009. január 07.

Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Egészségügyi állapotfelmérés SCIO Nelson Biorezonanciás készülékkel. Kezelés a korábban feltárt problémákra, dohányzás leszoktatás, mágnesterápia, füladdiktológia, fülakupunktúra, orgon terápia, Usui Reiki kezelések, számmisztika

Tulajdonos: László Boglárka természetgyógyász

Kapcsolat: Balatonfüred, Arad utca 41.

Címsorszöveg: Női gondokról - | László Boglárka okl. természetgyógyász weboldala | Egészségügyi állapotfelmérés SCIO Nelson Biorezonanciás készülékkel. Kezelés a korábban feltárt problémákra, dohányzás leszoktatás, mágnesterápia, füladdiktológia, fülakupunktúra, orgon terápia, Usui Reiki kezelések, számmisztika

Szlogen: Egészségügyi állapotfelmérés SCIO Nelson Biorezonanciás készülékkel.

Linkfelhő: alternatív gyógyítás, egészségügyi állapotfelmérés, egészségügy, egészségügyi tanácsadás, táplálkozási tanácsok, egészségügyi Szűrővizsgálat, egészségügyi tanácsadás Balatonfüreden, Veszprém-megyei Egészségügyi tanácsadás, egészségügyi központ, állapotfelmérő vizsgálatok, állapotfelmérés balatonfüreden, egészségvisszaállítás

Készült:2009. január 07.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Dr. Barabás Zoltán ügyvéd

Cím: 8230 Veszprém, Dózsa György u. 23.
Telefonszám:
+36 (70) 394 4955
Fax: +36 (88) 565 372

E-mail: