Megnézem!
Jobbszél tartalom:
Legtöbben ezt keresték: Ügyvéd, Ügyvédek, Ügyvédi iroda, Veszprémi ügyvédek, Veszprémi ügyvédi irodák, Ügyvéd Veszprém, Veszprém-megyei ügyvédi irodák, Ügyvéd Balatonfüred, Ingatlanjog, Ügyvédi honlapok, Ügyvédkereső, Védőügyvéd, Büntetőügyvéd, Büntetőjog, Büntetőjogi védelem | További találatok: Cégalapítás, Cégalapítás Veszprémben, Cégalapítás Veszprém megyében, ügyvédi irodák, Cégalapítás menete, Bűncselekmény, Ittas vezetés, Vagyonosodási vizsgálat, Közigazgatási bírság, e-cégeljárás, Szabálysértési eljárás, Gazdasági társaság, Cégek átalakulása, Cégeljárás
Bölcsességek

Tíz szívparancsolat

 1. A világ a tanítómesterünk és azért vagyunk itt, hogy tanuljunk.
  Ha egy leckét nem tanulunk meg, akkor feladják nekünk még egyszer.... és még egyszer! Amint megtanultuk, egy újabb lecke következik.
 2. Az Univerzumnak nincsenek kedvencei.
  Sikered és boldogságod a természet elvein és törvényein alapulnak- és azon, hogy hogyan használod azokat.
 3. Életed tökéletesen visszatükrözi meggyőződéseidet.
  Amikor megváltoztatod a világról alkotott legmélyebb meggyőződéseidet, akkor ennek megfelelően fog változni életed.
 4. Abban a pillanatban, amikor elkezdesz túlságosan ragaszkodni bizonyos dolgokhoz, emberekhez, pénzhez.... elszúrsz mindent!
  Az élet azt a nehéz feladatot állítja elénk, hogy mindent becsüljünk meg és ne ragaszkodjunk túlzottan semmihez sem!
 5. Amire az életben összpontosítasz, az gyarapodni fog... ezért gondolj arra, amit szeretnél!
 6.  Hallgass a szívedre!
  Az életben nem az a feladatod, hogy problémák nélkül élj – hanem az, hogy valami iránt lelkesedj !
 7. Isten sohasem fog lekászálódni a felhők közül, hogy azt mondja: „Na most megengedem, hogy sikeres legyél!”
  Erre magadnak kell engedélyt adnod!
 8. Amikor harcolsz a világgal, mindig a világ nyer.
  Ha nagyobb lelki békét akarsz, hagyj fel azzal, hogy mindent felcímkézel „jó”-nak vagy „rossz”-nak.
 9. Hogyan szeretheted az embereket? Egyszerűen fogadd el őket!
  A teljes elfogadás a feltétel nélküli szeretet.
 10. A küldetésed nem az, hogy megváltoztasd a világot. A küldetésed az, hogy te változz.
  Nincsenek „külső” megoldások, csak „belső ” megoldások léteznek.

 

 

 

 • Betegség mint szimbólum

  Állapotok,testrészek rövid pszichológiai jelentései

  Érdemes minden felsoroláson külön-külön elgondolkodni, és a köv. kérdéseket tehetjük fel magunknak: 
  - van-e benne igazság szerintem ill. más szerint; 
  - mikor, kire és milyen helyzetre lehet igaz; 
  - mindig, sűrűn, ritkán vagy soha nem fordult ilyen elő velem;
  - milyen előnyöm, ill. hátrányom származik az állapotok átélésekor (min. 1-1);
  - túlzásba viszem-e vagy tagadom: melyiket és milyen helyzetben;
  - mit jelent nekem a szó;
  - milyen megoldásaim vannak; ezek tényleg hatékonyak vagy csak úgy gondolom;
  - milyen lelki, testi, szellemi tényezőimre hatnak;
  - problémákat vagy megoldásokat keresek;
  - hogyan tudnám magamban feloldani, felszabadítani;
  - milyen testi, lelki, szellemi segítségre van szükségem a feloldás kivitelezéséhez;
  - stb.
   

 • Jin és Jang

   

  Jinként jellemezhetünk minden olyan jelenséget, ami energiatágulással jár. A jang állapot pedig az összehúzó erőt képviseli. De ugyanígy jellemezhetjük a táplálékaink hatását is a szervezetünkre, egészségünkre, miként a túlzásba vitt jin élelmiszerek fogyasztása, a szervek tágulását okozhatják, míg a túlzott húsevés a szervek összehúzódásával járnak. Az olyan élelmiszerek, mint a cukor, olaj, tea, kávé, alkohol, fűszerek, főként a különböző növények kivonatából készülnek, amelyek erősebben jin természetűek, mint maga a növény, amelyből előállítják. A táplálékainkat ezért két csoportra oszthatjuk, mégpedig növényi és állati táplálékok csoportjára, miszerint az állatok energetikai jellege jang, a növények energetikai jellege jin természetűek.
   
  Jang élelmiszerek, ételek
  A legerősebb jang energiát a hús képviseli, majd ezt követi a tojás, baromfihús, halak, egyéb tengeri állatok, sajtok, só, végül a legenyhébb a miso. Amikor nagy mennyiségű jang ételt eszünk, mint a hús, tojás, só sajtok, akkor a szervezet bizonyos részei összehúzódnak, megkeményednek, merevvé válnak. Az állati zsiradékban gazdag ételek hatására az artériák fala megvastagszik, elveszti rugalmasságát, így alakul ki az érelmeszesedés is, ami a testben rendszerint az energia felgyülemlését okozza, és feszültségérzettel, indulatokkal jár.
   
  Jin élelmiszerek, ételek
  A legerősebb jin hatással rendelkező élelmiszerek a kémiai adalékok, gyógyszerek, majd a cukrok, cukrozott ételek, italok, méz, gyümölcslevek következnek, mindegy hogy nyers vagy finomított változatúak. A fűszerek után a serkentőszerek, mint a kávé, tea, jön, ezután a gabonaalapú vagy gyümölcsalapú szeszes italok jönnek, majd az olajok, olajtartalmú csonthéjasok. Az erősebb jin tartalmú trópusi növények után a mérsékelt övi gyümölcsök, majd a trópusi zöldségek, burgonya, padlizsán stb. Ezek után jönnek a tej, aludttej, tejszín, egyéb tejtermékek. Amikor nagy mennyiségben eszünk jin élelmiszereket, mint a cukrozott ételek, édességek, erős fűszerek, trópusi gyümölcsök, zöldségeket, akkor a szerveink kitágulnak, megnagyobbodnak, elgyengülnek. Ilyen például a szívmegnagyobbodás, amelyek keringési elégtelenséghez, szívbetegségekhez vezetnek, vagy a belek kitágulása, ami szabálytalan bélmozgást okoz, és általában székrekedéshez, vastagbélgyulladáshoz vezetnek. Az erősebb jin jellegű élelmiszerekből az energia a testfelszínre tör, így társul hozzá a stressz, a félelem, és az aggódás.
   
  Jin ételek, jang ételek együtt
  Ha valamelyik kiegyensúlyozatlan ételekből többet eszünk, akkor energetikailag mindig affelé tolódnak el. Amikor  viszont mindkét oldalról egyaránt fogyasztunk túlzott mennyiségben szélsőséges élelmiszereket, akkor egyaránt felléphetnek összehúzódással és tágulással járó elváltozások. Ilyenek a vese és epekövek, bőrbetegségek, ciszták, daganatok.
   
  Kiegyensúlyozott élelmiszerek, ételek
  Jin és jang ételek között találhatók a kiegyensúlyozott ételek, amelyek a gabona magvakból, babfélékből, zöldségekből, olajos magvakból, csonthéjas magvakból, és a mérsékelt égövünkön termő gyümölcsökből állnak. A hagyományos kínai orvoslás a táplálékot energetikai szempontból nézi, és mivel a filozófiájuk szerint a két alapvető irány mozgatja a világot, ezért a két irány a tágulás (jin) és az összehúzódás (jang), illetve ezek összjátéka hozza létre a természet, világegyetem folyamatát, és azok megnyilvánulásait, összefüggéseit, amit aztán a jin-jang és az öt elem fogalmával magyaráznak. A szervezetünk egyensúlyba hozására, állapotunk javítására, betegségeink megszüntetésére több módszert alkalmaznak, köztük van a táplálkozás megváltoztatása is. A táplálék szénhidrátokra, fehérjékre, zsírokra, vitaminokra való felbontása nem adhat megnyugtató biztonságot, amit bizonyít, hogy vannak akik minden tápláléktípusból ideális mennyiséget esznek, mégis betegek. Azonban ez a két erő az egészségünket formálja, táplálja, így fizikai szinten a jin és jang egyensúlya igen erős benyomást gyakorol ránk. A jang a belső erőt, hőt, energiát, vitalitást, feszültséget, munkavégző képességet adja, míg a jin a kreativitást, nyugalmat, békességet
 • Kínai Szervóra

  A kínai szervóra

  A keleti orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek. A
  12 fő szervünk kétórás időközönként váltja egymást a munkában, egy kis odafigyeléssel mi is nagyon sokat tehetünk azért, hogy ne borítsuk fel az energiaáramlás egyensúlyát szervezetünkben, például ne késztessük a májunkat egy bőséges vacsorával éjszaka is aktív munkára, ha éppen pihenne.

  1 óra
  A szervezet teljesítőképessége ekkor a legkisebb. A máj ilyenkor végzi méregtelenítő és anyagcsere-folyamatainak oroszlánrészét, vagyis ilyenkor a legnagyobb a terhelése és a legkisebb a teherbírása. (Ezért az éjfél után elfogyasztott alkohol lassabban bomlik le, hamarabb megárt.)
  Mivel a testhőmérséklet is ilyenkor a legalacsonyabb, a szív és a tüdő kapacitása ez idő tájt a legkisebb: akit ilyenkor ébresztenek fel álmából, nehezebben tér újra magához és teljesítménye minimális.

  4 óra
  A máj aktivitása ilyenkor a legnagyobb, a vércukor pedig most és tizenkét órával később, vagyis délután négykor a legalacsonyabb. Az inzulinos cukorbeteg tehát ebben az időszakban jelentős mennyiségű inzulint takaríthat meg, aki pedig hajnalban kel fel, nem csoda, ha esetleg farkaséhesnek érzi magát.

  5 óra
  A férfiaknál most termelődik a legtöbb férfi nemi hormon, ilyenkor a legnagyobb az erekciós készség. A mellékvesék kortikoszteroid - termelése is most éri el csúcspontját, aki tehát a normális hormonális ingadozáshoz kíván igazodni, és szteroidokat kell szednie, az ekkor vegye be tablettáit, mert így idézi elő a legkevesebb mellékhatást.

  6 óra
  Eljött a felkelés ideje: a vércukorszint és a szervezet anyagcsere - folyamatai most már készen állnak a fizikai aktivitásra. A vércukorcsökkentő tabletták és a bétablokkoló hatású vérnyomáscsökkentők ekkor tudják maximális hatásukat kifejteni. Ezzel szemben a szervezet ilyenkor tolerálja legkevésbé az élvezeti szereket és a káros anyagokat: a reggeli kávé és cigaretta sokkal jobban szűkíti az ereket, a reggeli "feles" pedig sokkal magasabb véralkoholszintet eredményez, mint mondjuk szürkületkor.

  7 óra
  Ez a vastagbél működésének ideje, a székletürítés most a legkönnyebb. Aki későbbre halasztja, annak a nap folyamán esetleg már több kellemetlensége lehet miatta, akár a teljesítőképessége is csökkenhet.

  9 óra
  Most legaktívabb a gyomor, ezért ez a reggeli legoptimálisabb időpontja. A védőoltások, illetve a daganatos betegeknél végzett kemoterápia és besugárzás mellékhatása ekkor a legkisebb.

  10 óra
  A testhőmérséklet ekkor optimális. Az idegrendszer ilyenkor a legnyugodtabb, a pszichés teljesítőképesség is most a legmagasabb: könnyebben és gyorsabban sikerül megjegyezni mindent - ám délután feltétlenül ismételni kell a most elsajátítottakat, mert akkor tartósan rögzül.

  11 óra
  Ez a szívciklus csúcspontja, ezért nem csoda, ha a sportteljesítmény is most a legjobb. Ilyenkorra kellene valamilyen testgyakorlatot beiktatni.

  Délben
  Megemelkedik a gyomorsavtermelés, erősödik az éhségérzet, a szellemi teljesítőképesség zuhan, mert a szervezet az emésztésre összpontosít.

  13 óra
  Jelentősen fokozódik az epetermelés, megkönnyítve az elfogyasztott ebéd feldolgozását. Az epehajtó szerek ekkor fejtik ki legaktívabban hatásukat.

  14 óra
  Minden energia az emésztőszervekben koncentrálódik. Mivel a végtagok és a bőr vérkeringése csökken, a fájdalomérzékelés is csökken. A kora délután beadott helyi érzéstelenítők hatása tartósabb és intenzívebb, tehát ekkorra érdemes fogorvoshoz időpontot kérni. Újat nem lenne most könnyű tanulni, mivel azonban a hosszú távú emlékezet fokozódik, ilyenkor érdemes ismételni a délelőtt tanultakat: ez a házi feladat ideje!

  16 óra
  A szellemi és fizikai kapacitás újabb csúcspontjához érkezik. A napi teendők java részén már mindenki túlvan, de azért még képes valami újat alkotni, a sportban pedig győzelmet aratni. A kitartást igénylő sportágakat ilyenkor sokkal eredményesebben lehet űzni, és a tréning is most a leghatásosabb, és ekkor edzhető legaktívabban az immunrendszer. A savkötő gyógyszerek hatása ilyenkor a legjobb.

  18 óra
  A légzés különösen intenzívvé válik. A haj és a köröm sokkal gyorsabb nő.

  19 óra
  A vese aktivitásának csúcspontja. A szívműködés kezd lassulni, a vérnyomás csökken: ha csak az orvos valamiért nem így rendeli, most nem szabad vérnyomáscsökkentő szert bevenni, mert lehet, hogy hatása túllő a célon, és szédülést idéz elő. Viszont a gyomorfekély elleni gyógyszer sokkal hatásosabb, ezért ilyenkor érdemes alkalmazni.

  20 óra
  Az allergiaellenes, az asztmára felírt és a hangulatjavító gyógyszerek most fejtik ki maximális hatásukat, bevételük ekkor a legcélszerűbb, hiszen kisebb adagra lesz szükség, és ezzel csökkenthető a mellékhatás is.

  21 óra
  A szervezet felkészül az éjszakai pihenőre, a szervek legtöbb funkciója lelassul. A most elfogyasztott étel javarészt feldolgozatlan marad reggelig. Ez különösen a nehezebben emészthető ételekre, például a húsra és a sajtra vonatkozik.

  23 óra
  A vegetatív idegrendszer részéről a paraszimpatikus (nyugalmat, beépítést diktáló) funkciók kerülnek abszolút túlsúlyba. A szellemi és fizikai teljesítőképesség is rohamosan romlik. A test és a lélek egyaránt pihenésre vágyik.

  Éjfélkor
  A fájdalmat kiváltó anyagok sokkal intenzívebben hatnak ilyenkor, tehát a fájdalom felerősödik, kevésbé csillapítható. A nők többségénél ilyenkor indul meg a szülés, az epegörcsök száma ekkor fokozódik, nő az infarktus és az agytrombózis kockázata.

 • Meridiánokról

  Mi az a MERIDIÁN

  A meridiánok a testet behálózó csatornák, energiapályák melyeken keresztül a csi és a vér áramlik. Mindegyik kapcsolatban áll egy belső szervvel, melyről a nevét kapta.

   A 12 Fő Meridiánunk

  Belső

  Tüdőmeridián
  Lépmeridián
  Szívmeridián
  Vesemeridián
  Szívburok-meridián
  Májmeridián

  Jin
  Külső

  Vastagbél-Meridián
  Gyomormeridián
  Vékonybél-Meridián
  Húgyhólyag-Meridián
  Hármas Melegítő Meridián
  Epehólyag-Meridián

  Jang

   

  Mi idézhet elő zavart a meridiánokon?

  ● Vírus, baktérium, gomba, parazita terheltség        
  ● Toxikus hatások
  ● Érzelmi, pszichikai terheltség
  ● Fogászati problémák
  ● Miazmák, öröklött betegséghajlamok
  ● Hegek műtétből, sérülésből, balesetből
  ● Geopátia és elektroszmog
  ● Gócok, blokádok
  ● Csakrák energetikai és funkcionális zavarai
  ● Vitamin-, ásványianyag-, aminosav-, hormonhiány

  Meridiánok frekvenciájának harmonizálása Scio Biorezonanciával !

  A Biorezonanciás kezelés még két hétig fejti ki jótékony hatását , nem engedi a diszharmoniába való visszaállást!

   

   

 • Tegyünk jót a Vesénkkel

   Tegyünk jót a vesénkkel

   

  Ha valami nincs rendben a vesénkkel, akkor életerőnk is megfogyatkozik. Szervezetünk nagy szűrőberendezése egyben méregtelenítő központ is. Cikkünkből kiderül, hogyan ellenőrizhetjük működésüket, és hogyan erősíthetjük őket.

   

   

  A tavasz a megújulás időszaka, a természet újjászületéséé. Alig tűnik el a hó, a növények hihetetlen növekedésnek indulnak a tavaszi nap sugaraiban melegedve. Gyökereik felszívják az éltető nedveket, és továbbítják a növényekbe: Darwin nem véletlenül nevezte a gyökérzetet a növények titokzatos agyának. Különösen erőteljes ez a szívó munka a fáknál: a talajból felvett folyadékmennyiség a nyírfáknál például akár napi hetven litert is kitehet. Elég megfúrnunk a kérget, és az úgynevezett �nyírfavér� úgy ömlik, mintha valóban a vér áradna az erekből. Még nagyobb mennyiségű vizet áramoltat a nyárfa: törzsén naponta 400 liter víz áramlik keresztül.

  A nedvek azonban nemcsak a növényekben keringenek a szokottnál erőteljesebben tavasszal, hanem az emberi vesékben is. Ezek a fiziológiai szűrők a hosszú telet követően különösen aktívan látnak munkához. Szervezetünkben szabályozó szerepet töltenek be, megtisztítják a vért és kiválasztják a szervezetből a megterhelő salakanyagokat. Érdekes módon a jobb vese valamivel mélyebben ül, mint a bal.

 • Vérvétel értelmezése

   

  KÉMIAI VIZSGÁLATOK

  ION STÁTUSZ

  Kálium

  folyadékháztartás, vesebetegség, vízhajtók, végtagbénulás

  Nátrium

  folyadékháztartás, sószegény diéta, magas vérnyomás

  Kálcium

  csont,- áttétek, vesebetegség, D vitamin hiány, mellékpajzsmirigy

  Foszfát

  csont, vesebetegség, elégtelen tápanyagfelszívódás, D vitamin

  Magnézium

  izomrángások-szemrángás, lábikra görcs,fáradtság,bélpanaszok

  Klorid

  rossz kémhatás, szív-tüdő,-vesebetegségek

  VESE FUNKCIÓ

  Karbamid

  fehérjedús táplálkozás, vesebetegség,gyomorvérzés, májbetegség

  Kreatinin

  veseállapot, izom eredet

  eGFR

  krónikus vesebetegség ( diabetes, magas vérnyomás )

  Cystatin C

  krónikus veseelégtelenség jelzője!!

  Húgysav

  táplálkozás, szövetszétesés, vese, alkoholizmus, daganatok

  MÁJFUNKCIÓ

  GOT

  szív, máj, epeutak

  GPT

  szív, máj, epeutak

  GGT ( Gamma GT)

  szív, máj, epeutak, kemoterápia, gyógyszerek, vírusok

  Alkalikus foszfatáz

  csont, vese, terhesség, daganatok, csontáttétek, csontosodás

  Bilirubin

  máj és epeutak, veleszületett betegség

  LDH

  máj, szív,izom, vérkézőrendszeri betegségek

  HASNYÁLMIRIGY

  Amiláz

  mumpsz és hasnyálmirigy gyulladás, daganat, étrendkiegészítők

  Lipáz

  hasnyálmirigy gyulladás

  ZSÍRANYAGCSERE

  Koleszterin

  szív-, és érrendszeri kockázatbecslés, Alzheimer kór, infarktus

  Triglicerid

  táplálék beviteltől függ, szív-, és érrendszeri kockázatbecslés

  HDL koleszterin

  jó koleszterin, szív-védő faktor

  LDL koleszterin

  rossz koleszterin, érelmeszesedés, embolia,

  CUKOR STÁTUSZ

  Vércukor

  cukorbetegség szűrése, egyéb metabolikus vizsgálatok

  Fruktózamin

  az elmúlt 2 hét cukorháztartása

  C peptid

  szükség van-e Inzulinra, diabetes fokának megállapítása

  HgbA1c

  az elmúlt 3 hónap cukor státusza

  ICA

  diabetes kimutatására szolgáló előszűrő, RIZIKÓFAKTOR!!

  SZÍV-, ÉS ÉRRENDSZER

  CK

  szív, és izombetegségek, infarktus, izomsorvadás, edzés,

  CK MB

  izom eredetű izoenzim, infarktus mértéke

  Troponin I.

  akut AMI kimutatására 3-4 órán belül jelez

  Lipoprotein (a)

  LDL koleszterinhez hasonló rizikófaktor, étkezéstől független

  Homocisztein

  szív-, és érrendszeri rizikófaktor, Alzheimer, meddőség

  NP-BNP

  fulladás szíveredetének igazolása, szívelégtelenség, nehézlégzés

  FEHÉRJÉK

  Összfehérje

  myeloma multiplex,máj-, vesebetegség, táplálkozás, ödéma

  Albumin

  máj ( alkohol ) és vesebetegségek, tápláltság felmérés

  Fehérje ELFO

  akut gyulladás, májbetegség, immunhiányos állapotok

  Immunfixáció

  kóros ELFO-nál vérből és vizeletből együtt. ( kóros fehérjék )

  Immunglobulinok

  immunhiányos állapotok kimutatása

   

   

  KÉMIAI VIZSGÁLATOK

  CSONT ANYAGCSERE

  Kollagén keresztkötés

  csontanyagcsere aktivitása, kollagén tartalom, csontritkulás

  Total D vitamin

  csont, felszívódási zavarok, immunhiány, mell-prosztata,bélrák

  25 OH D vitamin

  csont, felszívódási zavarok, immunhiány, mell-prosztata,bélrák

  Parathormon

  kalcium szabályzás, mellékpajzsmirigy megitélése

  Oszteokalcin

  a csontállomány nem kollagén alkotója, csontritkulás

  Kalcitonin

  kálcium anygcserétől függ,pajzsmirigyrák, krónikus gyulladás

  GYULLADÁS, FERTŐZÉS, GÓC

  CRP

  gyulladások érzékeny jelzője

  AST

  streptococcus fertőzések, izületi problémák, késői szívprobléma

  Rheuma Faktor

  izületi károsodás, autoantitestek

  ANA szűrőteszt

  autoimmun folyamatok

  Mononucleosis

  nyirokcsomó megnagyobbodással járó betegségek

  Procalcitonin

  vérmérgezés, bakteriális gyulladások elkünönítése mástól

  RPR-Wassermann

  rutin szűrés a luesre, terhességben kötelező

  HORMONOK

  FSH

  PCO, 3. napi vérvétel!!

  LH

  LH csúcs 48 órán belül ovuláció FSH/LH arány PCO

  Ösztradiol-E2

  3. napi vérvétel abnormális érték petefészek kimerülés, cysta

  Prolaktin

  meddőség, adenoma-hypofizis tumor, PCO-nál magasabb lehet

  Progeszteron

  a tüszőérés fázisa Emelkedett érték esetén a nincs teherbeesés

  Tesztoszteron

  férfias jellem, meddőség, férfi termékenységi problémák

  SHBG

  Tesztoszteronnal együtt érdemes, ösztrogén terápia

  DHEA-S

  női szőrösödés, mellékvese vizsgálata, tesztoszteronnal együtt

  HCG

  terhesség, daganat, mola terhesség, hererák

  HGH

  növekedési hormon

  Kortizol

  mellékvese hormon, stressz

  Inzulin

  hasnyálmirigy hormonja, PCO

  AMH

  petefészek működésének megitélése

  IGF-I.

  daganatképződésben van szerepe

  Gasztrin

  gyomor savelválasztását fokozza, daganatok, gyulladások

  ACTH

  mellékvese betegésgei

  Aldoszteron

  Reninnel együtt érdemes, vízháztartás szabályzása

  Renin

  vérnyomás szabályzása

  PAJZSMIRIGY VIZSGÁLATOK

  TSH

  pajzsmirigy serkentő hormon, változó tünetek

  Free T3

  toxicus adenoma

  Free T4

  Tiroxin: anyagcsere problémák

  Anti-TPO

  rejtett pajzsmirigy betegség, autoimmun folyamatok

  Thyreoglobulin

  pajzsmirigy daganat

  Anti Thyreoglobulin

  autoimmun eredet, Hasimoto , Graves betegség

  TRAK

  Graves kór, autoimmun hyperthireosis

   

   

  HEMATOLÓGIAI VIZSGÁLATOK

  VÉRKÉP

  Teljes vérkép

  gyulladások, vérszegénység, fertőzések

  Süllyedés

  gyulladás, rosszindulatú folyamatok

  Reticulocyta

  vérképzés, B12-Folsav hiány, csontvelő elégtelen működése

  Erythropoietin

  vesében termelődik, a vörösvérsejtek termelődését kontrollálja

  B12 vitamin

  vérszegénység, gyomor-bél problémák, terhesség,cöliákia, hasnyálmirigy, paraziták. Homocisztein mérése javasolt

  Folsav

  hipertireozisban emelkedett lehet, táplálékfüggő!!

  Vas

  vérszegénység, öröklődő tényezők, krónikus betegségek

  Transzferrin

  a vasat szállítja a szervekhez. Vashiány, vese-májbetegségek

  Solubilis TF. receptor

  krónikus betegségekhez társuló vashiány megállapítása

  Ferritin

  vasraktár!!

  Total Vaskötő Kapacitás

  a transzferrin telítettségét méri. Gyulladás,daganat, májbetegség

  Homocisztein

  Méreganyag! B12 szükséges a lebomláshoz. RIZIKÓFAKTOR!!!

  Vércsoport

   

  Ellenanyagszűrés

  vércsoport összeférhetetlenség

  Minőségi vérkép

  kóros vérkép esetén mikrozskópos

  Methemoglobin

  oxigénhiányos állapotok mérgezésnél

  Karboxihemoglobin

  CO mérgezés

  Vvt ozmotikus rezisztencia

  speciális vérszegénység: szferocitozis

  HbA2

  thalassémiák kivizsgálása

  VÉRALVADÁS

  Prothrombin INR

  antikoaguláns terápa, nemzetközi érték, véralvadás

  Fibrinogén

  véralvadás, gyulladások, DIC, leukémia

  APTI

  trombózis hajlam, faktorhiányok

  Thrombin idő

  heparin terápia, kóros fehérjék jelenléte

  D dimer

  embólia, DIC, trombózis

  SPECIÁLIS ALVADÁS

  Protein C

  májban termelődő fehérje, alvadási problémák, öröklődő

  Protein S

  májban termelődő fehérje, alvadási problémák, öröklődő

  Antithrombin III.

  trombózis utáni követésre, alvadási problémáknál

  APC rezisztencia

  V. Faktor genetikai vizsgálata, véralvadás, meddőség

  Lupus antikoaguláns

  APA/ LA jelenléte, foszfolipid antitestek, meddőség

  Anticardiolipin

  trombofilia, vérzékenység, meddőség

  Anti B2 glikoprotein

  trombofilia, vérzékenység, meddőség

  Leiden mutáció

  trombofilia, vérzékenység, meddőség

  PCR Prothrombin

  trombofilia, vérzékenység, meddőség

  MTHFR C677T

  trombofilia, vérzékenység, meddőség

  II. Faktor G20210A

  trombofilia, vérzékenység, meddőség

  Prothrombin AT

  trombofilia, vérzékenység, meddőség

  vW Faktor

  VIII. Faktor

   

   

  TUMOR MARKEREK / DAGANAT SZŰRŐ

  CEA

  Általános daganat szűrő: vastagbél, tüdő, emlő... dohányzás

  CA 15 3

  Mellrák

  CA 125

  petefészekrák

  CA 125+ HE4

  petefészekrák és Roma score- rizikófaktor!!!

  CA 19 9

  hasnyálmirigy, bélrendszer

  CA 72 4

  gyomorrák

  S 100

  melanóma- anyajegy

  NSE

  kissejtes tüdőrák

  TPA

  hólyag, tüdő, emlőrák

  PSA

  prosztata benignus, malignus

  Free PSA

  index- rizikófaktor!!

  Béta HCG

  hererák

  Cyfra 21-1

  nem kissejtes tüdőrák, jóindulatú máj és vesebetegségek

  Béta2- mikroglobulin

  vérképzőrendszeri daganatok

  Chromagranin A

  veseelégtelenségben, endokrin és neuroendokrin tumorok,

  M2-PK béldaganatszűrés

  enzimes béldagantszűrés székletből

  ALLERGIA ÉS INTOLERANCIA VIZSGÁLATOK

  ALLERGIA PANELEK

  Inhalatív

  a belégzett levegő allergénjei

  Nutritív

  ételallergia

  Vegyes

  inhalatív, csípés, nutritív

  Méh darázs

  méh, csótány, hangya, darázs

  Totál IgE

  fennáll-e az allergiás reakció

  INTOLERANCIA

  Táplálék intolerancia

  nem allergia, heves tünetek nélkül, elhúzódó tünetek

  Lisztérzékenység

  kellemetlen tünetek lisztes ételek elfogyasztása után

  Laktózintolerancia

  tejcukor allergia

  MAGZATI-TERHESSÉGI VIZSGÁLATOK

  AFP+MOM

  16 hétre számolt érték. Mom: 2,2 alatt

  12 hetes kockázatelemzés

  több betegségre vizsgált

  16 hetes kockázatelemzés

  több betegségre vizsgált 4 paraméterrel

  16 hetes kockázatelemzés

  több betegségre vizsgált 6 paraméterrel

  EGYÉB VIZSGÁLATOK

  VÉRBŐL

  Cink

  nélkülözhetetlen a cukorszabályzásban, meddőség, haj, bőr..

  Réz

  Wilson kór

  Cöruloplazmin

  Wilson kór

  Candida antitest

  Candida gomba testben, váladékokban

  Ólom

  Candidiázis, férfi meddőség, máj-, és emésztőrendszeri tünetek

  VIZELETBŐL

  Króm

   

  Nikkel

   

  Arzén

  súlyos mérgezés!!!

  Higany

  Candida, immunrendszer gyengülése, stressz

  Szelén

   

  Fenol

   

  Kobalt

   

  SZEROLÓGIA

  VÍRUSOK

  HIV Ag+AT

  szerzett immunhiányos állapot

  Hepatitis A vírus

  széklettel ürül, szájon át fertőz ( mosatlan élelmiszerek ) utazások

  Hepatitis B vírus

  nemi úton, vérátömlesztés, súlyos májgyulladás

  HbsAg

  májgyulladás esetén..először mutatható ki

  Anti HBc

  tünetek csökkennek, HbsAg már nincs, anti HBs még nincs

  Anti HBs

  tünetek után jelenik meg, és örökre megmarad. Védőoltás!!

  Hepatitis C

  rejtett vírushordozók!! vér útján- nincs védőoltás!!

  Hepatitis E

  higéniai hiányosságok, széklettel és szájon át terjed

  Parvovírus B19

  Ötödik betegség, gyermekkorban főleg. Piros foltok, láz

  Mumps vírus

  férfi meddőség!!

  Rubeola

  terhesség első harmadában veszélyes!

  Epstein Baar

  legyengült immunrendszer, nyirokcsomó duzzanat, láz, májfunkciós eltérés, nyállal terjed. Sokáig tünetmentes

  Cytomegalovírus

  hasonló, mint EBV. Főleg gyeremkkorban, felnőttnél EBV

  Herpes simplex 1.

  száj körüli herpesz

  Herpes simplex 2.

  genitáliákra jellemző herpesz

  Morbilli

  kanyaró, fehér foltok a szájban, láz, száraz köhögés, védőoltás !

  LCM

  rágcsálók terjesztik, felsőlégúti tünetek, idegrendszeri eltérések

  Kullancs encepahalitis

  láz, fejfájás, hányás, bénulás, védőoétás!

  Sárgaláz

  Sárgalázon átesettek vizsgálata

  BAKTÉRIUMOK, PARAZITÁK

  Toxoplazma

  macskák terjesztik, tünetmentes, esetleg láz, kiütés, torokfájás

  Toxocara

  féregbetegség kutyák által terjed! Allergia szerű tünetek

  Borrelia

  Lyme kór! Kullancs, tetű okozza. Bőrtünetek, fáradtság

  Chlamydia pneumoniae

  alsó-, felsőlégúti tünetek

  Chlamydia psittaci

  papagájkór

  Chlamydia trachomatis

  szem és izületi problémák, meddőség.

  Mycoplasma pneumoniae

  atipusos tüdőgyulladás,

  Legionella antitestek

  vízpermet belégzése! Légkondis betegség

  Salmonella antitestek

   

  Helicobakter pylori

  gyomorbántalmak esetén

  LÉGÚTI PANEL ( CSAK EGYBEN KÉRHETŐ ) 16.000 Ft

  Adenovírus

  elhúzódó felsőlégúti panaszok,láz

  Raspiratory syncytal

  elhúzódó felsőlégúti panaszok, láz

  Influenza A

  elhúzódó felsőlégúti panaszok, láz

  Influenza B

  elhúzódó felsőlégúti panaszok, láz

  Parainfluenza

  elhúzódó felsőlégúti panaszok, láz

  Coxiella burnetti

  elhúzódó felsőlégúti panaszok, láz

  Legionella pneumophola

  elhúzódó felsőlégúti panaszok, láz

  Mycoplasma pneumoniae

  elhúzódó felsőlégúti panaszok, láz

  Chlamydia pneumoniae

  elhúzódó felsőlégúti panaszok, láz

   

   

  IMMUNOLÓGIA, AUTOIMMUNITÁS

  PANELCSOMAGOK

  Autoimmun májbetegség

  nem javuló májgyulladáskor szükséges szövettannal együtt

  Autoimmun bőrbetegség

  ismeretlen eredetű bőrproblémák

  Autoimmun myositis

  krónikus izomgyulladás, izomfájdalom, izomgyengeség

  ANCA profil

  vesemedence gyulladás, Crohn betegség

  Cöliákia I.

  szöveti transzglutamináz tTG IgA/ IgG lisztérzékenység

  Cöliákia II.

  IgA panel+ ASCA élesztő elleni antitestek ( Crohn betegség )

  Vaszkulitisz

  érgyulladások, fekélyek

  ANA Max

  autoimmun betegségek kimutatása

  Gasztro panel

  az 5 leggyakoribb gyomorbetegség

  AMA

  májzsugor dignosztikája, autoimmun hepatitis

  EGYEDI VIZSGÁLATOK, AUTOANTITESTEK

  Immunglobulinok

  Immunrendszer állapota

  CCP-filaggrin elleni antitest

  pozitív RF-nél, RA és egyéb izületi betegségek differenciája

  Annexin V

  sikertelen IVF, abortusok, véralvadás

  Prothrombin elleni antitest

  alvadási zavar, érelzáródás, abortusz rizikó, IVF előtt, infertilitás

  Spermium elleni antitest

  here és mellékhere fertőzés, infertilitás

  Mellékvesekéreg antitest

  mellékvese alulműködése., Addison betegség

  ICA

  jelenléte 70%-ban biztos, hogy diabetes lesz

  Foszfolipid antitest szűrés

  vérrög képződés hajlama, abortuszok, sikertelen IVF,

  Gangliozid

  Guillain Barre szindróma ( végtag zsibbadás, hangyaeffektus )

  C3, C4

  autoimmun betegségek aktivitásának meghatározása

  Onkoneuronális antitest

  idegrendszeri tünetek a daganatok megjelenése előtt

  Harántcsíkoltizom elleni antitest

  Myasthenia gravisban 90% pozitivitás

  Petefészek elleni antitest

  peteérési gondok, sikertelen IVF, habituális abortusz

  CH50

  veleszületett komplement faktor hiány

  Tetanus IgG

  oltás utáni védettség 6 héttel később 

 

Impresszum | design by: | | Tartalom © * Medirez * 2000 - 2024 | Counter: 9094 / 42037 | Info
László Boglárka természetgyógyász Balatonfüred, Arad utca 41.
2009. január 07.

Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Egészségügyi állapotfelmérés SCIO Nelson Biorezonanciás készülékkel. Kezelés a korábban feltárt problémákra, dohányzás leszoktatás, mágnesterápia, füladdiktológia, fülakupunktúra, orgon terápia, Usui Reiki kezelések, számmisztika

Tulajdonos: László Boglárka természetgyógyász

Kapcsolat: Balatonfüred, Arad utca 41.

Címsorszöveg: Bölcsességek - | László Boglárka okl. természetgyógyász weboldala | Egészségügyi állapotfelmérés SCIO Nelson Biorezonanciás készülékkel. Kezelés a korábban feltárt problémákra, dohányzás leszoktatás, mágnesterápia, füladdiktológia, fülakupunktúra, orgon terápia, Usui Reiki kezelések, számmisztika

Szlogen: Egészségügyi állapotfelmérés SCIO Nelson Biorezonanciás készülékkel.

Linkfelhő: alternatív gyógyítás, egészségügyi állapotfelmérés, egészségügy, egészségügyi tanácsadás, táplálkozási tanácsok, egészségügyi Szűrővizsgálat, egészségügyi tanácsadás Balatonfüreden, Veszprém-megyei Egészségügyi tanácsadás, egészségügyi központ, állapotfelmérő vizsgálatok, állapotfelmérés balatonfüreden, egészségvisszaállítás

Készült:2009. január 07.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Dr. Barabás Zoltán ügyvéd

Cím: 8230 Veszprém, Dózsa György u. 23.
Telefonszám:
+36 (70) 394 4955
Fax: +36 (88) 565 372

E-mail: